Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda bucak saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye serlayabilir. Bu yer vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkarır. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz lüks görülür. Başkaca sakil gaile çekmek kabil yeğin fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, henüz lüks rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Dolgunca ferah deniz tüketin. Ab, eklemlere dayanak katkısızlar. Bu yüzden her zaman en az 8 bardak deniz sinemek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık kabil yüksek kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebze ve semere tüketin. Kemik katkısızlığı sinein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin lüks çalımı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını sıyanet etmek sinein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla paralıca olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer sinein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu sinein, kemiklere dayanak olur. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şalışverişkinliğe bile düzgün hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak sinein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen açıklıkştırmalara göre semere ve sebzevat itibarıyla paralıca beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.